همزمان با نزدیک شدن به بیستوچهارمین همایش اوستاخوانی و مانتره، «امرداد» بر آن است تا برخی از نوشتارهای مانتره را که در بخش گاتاشناسی مانتره از سوی شرکتکنندگان ارایه میشود، برای آگاهی انتشار دهد.
نوشتاری که در ادامه میبینید، چکیدهی نوشتار بهنام مرادیان در ردهی جنبی بالای 18 سال است که ارایهی آن را در یکی از روزهای هشتم تا دهم شهریورماه در مارکار تهرانپارس شاهد خواهید بود:
تهدیدها و چالشهای جامعه زرتشتیان ایران در 10 سال آینده
شناسایی تهدیدها و چالشهایی که یک جامعه انسانی را در یک دورنمای زمانی تهدید میکند، از زمینههای اولیه و آغازین پژوهشهای اجتماعی و مطالعات راهبردی است. در فرایند برنامهریزیهای راهبردی(استراتژیک)، مدیران یک جامعه نیاز مبرمی دارند تا بدانند چه چیزهایی آن جامعه را تهدید میکند.
به جز تهدیدهای در سطح جهانی و در سطح ملی، تهدیدهایی هستند که جامعه زرتشتی را به شکل ویژه تحت فشار قرار داده است:
الف: کاهش جمعیت
ب: کاهش کیفیت ژنتیکی
پ: بحران هویت
این نوشتار راهبردها و راهکارهایی برای کاهش سن ازدواج، افزایش شمار فرزند، ایجاد تنوع ژنتیکی و بهبود ساختار آموزشی پیشنهاد میدهد.
سرفصل این روشها عبارتند از:
۱: برنامهریزی برای آشنایی بهینه جوانان و نوجوانان با یکدیگر، برای کاهش سن ازدواج
۲: فرهنگسازی اجتماعی برای افزایش شمار فرزندآوری
۳: ایجاد صندوق فرزندآوری برای اعطای کمکهای مالی ماهیانه برای خانوادههای دارای فرزند از زمان تولد تا ۱۸ سالگی به طوری که برای فرزندان بیشتر به صورت نمایی افزایش پیدا کند.
۴: تشویق و گسترش فرهنگ به فرزندی گرفتن برای بهبود و تنوعبخشی به کیفیت ژنتیکی جامعه
۵: حرفهای سازی و مدرن ساختن نظام آموزش و پرورش زرتشتی بر مبنای دانش آموزش و پرورش
۶: ایجاد ساز و کارهای باززندهگردانی عناصر بومی هویتی مانند زبان دری
کلیدواژهها: تهدید، چالش، جمعیت، کیفیت ژنتیکی، هویت
گفتنی است بخش پایانیِ بیستوچهارمین همایش اوستاخوانی و گاتاشناسی مانتره از چهارشنبه هشتم تا آدینه دهم شهریورماه 1396 خورشیدی در مارکار تهرانپارس برگزار خواهد شد.
تاریخ پست:1396/6/6 7:37
کاملا درست است سن ازدواج در جامعه بسیار بالا رفته و متاسفانه طلاق در بین زرتشتیان زیاد شده و طلاق عاطفی که ضررش بسیار بیشتر از طلاق رسمی است بالا رفته .